Körkérdés:Marketing

EupalyazatHungarian Human Rights Foundation
Magyar Szó online
Közéletünk
2005. június 24., péntekKonkrét projektumok bemutatója
A DP nagybecskereki sajtótájékoztatójáról
A Demokrata Párt nagybecskereki helyi szervezetének szerdán megtartott sajtótájékoztatója első részében Predrag Jeremić sajtószóvivő bejelentette a párt bizottságainak bemutatását, amelyre pénteken, 11 órai kezdettel kerül sor a nagybecskereki Cinema mozi termében. Elhangzott, hogy a 15 bizottság munkájában különféle szakterületen tevékenykedő szakemberek vesznek részt, akik különböző konkrét projektumok elkészítésén dolgoznak. A nagybecskereki bemutatkozón többek között jelen lesz Slobodan Gavrilović, a párt alelnöke és a tárcabizottságok vezetője, valamint Bojan Pajtić, a Tartományi Végrehajtó Tanács elnöke.
A sajtótájékoztató második felében Goran Tadić, a DP fiatal aktivistája a csentai helyi közösség tanácsának munkájáról számolt be. Mint mondta, a dél-bánáti falu tanácsának munkáját nem a pártbeli hovatartozás jellemzi, de ennek ellenére a lakosság szemében a DP-re hárul a legnagyobb felelősség a falu égető gondjainak megoldását illetően. Részletesen beszámolt ezekről a problémákról, amelyek zöme kommunális és infrastrukturális jellegű, és reményét fejezte ki, hogy a helyi közösség új tanácsának meghatározott időn belül sikerül majd megoldani ezeket a gondokat.

Goran Tadić

Nagybecskereki részlet
S. Z.
Fotó: Sándor Zoltán
Fotó: Archív
Nyár
A nyárnak mindig nagyon örültem. Szeretem a meleget, meg aztán a nyár számomra a tengert is jelentette. Sajnos, múlt időben kell mondanom, mivel már évek óta tengert nem láttam, csak képen. Olvasom az újságban, hogy székvárosunkban a szemétkihordók és a piacok őrei többet keresnek, mint mi, betűvetők. Nem is akármennyivel. Az általános iskolát végzett kétkezi munkások havonta 35 000–45 000 dinárt visznek haza. Hát, ennyi pénzből jómagam is félre tudnék tenni nyaralásra.
A napokban beszélgettem egy ismerősömmel, akinek erkélye van a nyolcadik emeleten. Szép, nagy erkély. Kimérte. Éppen akkora, hogy elfér rajta egy kisebb fajta gumimedence. Vett is egyet. Kínai termék, olcsó. Napernyője már volt. Vett egy zacskó tengeri sót is. Felfújta a medencét, megtöltötte vízzel, beleszórta a sót és beleült. Ennyit talán én is megtehetek. De még medencét sem kell vennem, ugyanis nemrég elhoztam öreganyám hatalmas teknőjét. Ugyanazt, melyben negyven évvel ezelőtt kisgyerekként fürödtem. Öreganyám reggel kitette az udvar közepére, megtöltötte vízzel, és délben már lehetett fürdeni. Amikor már nagyobbacska voltam, lejártam a Krivajára. Akkor még abban is lehetett fürdeni. Ma már nem tanácsos. De nem tanácsos sem a Dunában, sem a Tiszában.
A nyár számomra Kishegyes pora volt, öreganyám teknője és a tenger, ahol szüleimmel minden évben három hetet töltöttünk. Amíg gyerek voltam. Később barátaimmal, családommal kerestük fel a dalmát tengerpartot.
A nyárból mára csak a folyópart maradt, a parkban a kishattyúk, és egy fagylalt.

Kishattyúk az újvidéki Duna parkban. Nem tanácsos megközelíteni őket, szüleik hatalmasat tudnak csípni

A Dunában még van hal

A telepiek kedvenc fürdőhelye, a Sodros

Fagylaltozik a család
(néz)
Fotó: Dávid Csilla
Misztikus Palics
Kétnapos tanácskozás a turizmus fejlődéséről
A palicsi turizmus 160-ik idénye alkalmából tegnap és ma Palicson külföldi és hazai szakemberek a termálfürdő-turizmusról tárgyalnak.
Branko Francišković, a szabadkai képviselő-testület tagja üdvözölte a szabadkai önkormányzat nevében a jelenlevőket, és elmondta, az idei nyár nem olyan, mint az eddigiek. Ez a nyár új, fontos lépést jelent nemcsak Palics életében, hanem Vajdaság és Szerbia turisztikai előrelépésében is. Kiemelte, hogy jó stratégia kidolgozásával ebben a körzetben a fürdőváros turisztikai vezető szerepet vállalhat, s mindenképpen azon lesznek, hogy ez meg is valósulhasson.
Dragutin Miljković, a Palics–Ludas Közvállalat igazgatója Palics rövid történelmi áttekintése után elmondta, hogy az elmúlt 160 év alatt a helynek még soha sem volt ennyi kedvező lehetősége a fejlődésre. Az Európai Unió közelsége, az autóút, valamint az új termálvízforrások feltárása mind kedvezően hatnak Palics turisztikai fellendülésére.
– Vannak ötleteink arról, hogyan kellene a termálfürdőt újjáéleszteni. Újításokkal, de a hagyományok megőrzésével Palics turisztikai profilját úgy kell kialakítanunk, hogy megőrizze jellegzetességeit – mondta Dragutin Miljković.
Miroljub Labus kormányalelnök Szerbia turisztikai helyeiről szóló előadásában kiemelte, sajnos az elmúlt években az ország nem használta ki a rendelkezésére álló lehetőségeket, s ezért van mit tenni a turizmus terén. Elemzéséből kiderült, hogy turizmus tekintetében Szerbiában Belgrád és Újvidék a két legjelentősebb központ, ide látogat a legtöbb hazai és külföldi turista, de a két város mellett nagy jelentőséggel bír Palics is.
A kormányalelnök véleménye szerint az egyik legjelentősebb gondot a hotelok alacsony befogadóképessége okozza, s ezt a hiányosságot sürgősen pótolni kell. A termálfürdők felszereltsége és látogatottsága mondhatni nagyon szegényes. Éppen ezért a turizmusban korszerűsítésre és népszerűsítésre lenne szükség, továbbá a falusi turizmus kialakítását és a nagy hotelok mellett a kisebb családi szállók létrehozását tartja fontosnak. Miroljub Labus szerint ezt mind csak privatizációval lehet megoldani. Elmondta, hogy az állam nem tud anyagi támogatást adni, nem képes befektetőként fellépni, mert nincsenek meg hozzá az eszközei, ezért lenne szükség a turisztikai létesítmények magánosítására, ami nem jelenti azt, hogy az önkormányzatok nem képviselhetnek résztulajdont. A kormányalelnök a turizmus fejlődését a privatizációban látja, valamint kiemelte, hogy az Európai Unióval, illetve a szomszédos országokkal való jó kapcsolat fenntartásához fontos az autóút kiépítése, ebben vállal felelősséget az állam. A begyűjtött útdíj 30 százalékát szánják a Vajdaságon át vezető autóút kiépítésére, de mint mondta, az idén az egész összeget az útépítésre szánják.
Aleksandro Napoli, a turizmus regionális fejlődésének olaszországi szakembere arra mutatott rá, hogy a külföldi vendégek azért látogatnak el egy-egy országba, hogy különlegességeket lássanak. Palics pedig misztikus hangulatával és különleges épületeivel tudja meghódítani a turistákat.
A kétnapos tanácskozáson magyarországi, olasz, szlovén és hazai szakemberek cserélnek véleményt és tapasztalatot a turizmus fejlődéséről, és egy-egy hely adottságainak kihaszánálásáról.

Az utóbbi 160 év alatt nem volt ennyi kedvező lehetőség a fejlődésre
mh
Fotó: Archív
Zombori hírek
Fegyverraktár a menekültnél
Engedély nélküli fegyvertartás miatt a zombori Kerületi Bíróság egy év szabadságvesztésre ítélte a 38 éves Milan Cvijetkovićot. A Szentfülöpön (Bački Gračac) letelepedett géplakatos 1993-ban szökött Horvátországból Vajdaságba, a fegyvereket a többi holmija között csempészte az országba. Tavaly, október 4-én egy géppisztolyt, egy félautomata katonapuskát, egy karabélynak átalakított katonapuskát, egy vadászpuskát és az ezekbe való lőszert találták meg nála. Az arzenált a hálószobájában tartotta.
n n n
Ugyanez a bíróság rablótámadás miatt ítélte két év börtönbüntetésre a 21 éves Slavko Dorot. A helybeli fiatalember tavaly október elsején elrabolta Stevo Jakovljević taxis Golfját. A bérkocsis aznap az Ady Endre utcába szállított egy nőt, amikor az utas kiszállt a kocsiból, Doro beugrott az anyósülésre. Egy 20 centiméteres késsel fenyegetőzve a 700 ezer dinárt érő gépkocsi kulcsait követelte. A taxis elkapta a kés pengéjét, összevágta a kezét, miután kiugrott autójából, és szökni akart. A rabló utolérte, elvette a slusszkulcsot, és elhajtotta a Golfot. Több napig duhajkodott az autóval a városban és a környékén, de aztán lebukott.
A. R.
Delelő

Dalmáciában az a mondás járja, hogy délben csak a megszállott turisták meg a szamarak mennek a tűző napra. Ismerheti ezt a mondást anyuci és pici kölyke is, mert a fal árnyékában a hűvös lépcsőt választották a szieszta színhelyéül
Fotó: Miskolci Magdolna
M. M.
RENDŐRSÉGI KRÓNIKA
Hangverseny után rablás
Tegnapelőtt, a hajnali órákban az újvidéki rendőrség letartóztatott négy szabadkai huszonéves fiatalembert. Gulyás Zoltán, Srđan Raković, Zlatko Tonković és Dragan Dražić, előzetes megbeszélés szerint aznap azért utaztak Újvidékre, hogy kiraboljanak egy holland állampolgárt. Úgy tervezték, hogy az amsterdami Peđa Milosavljevićtől a zsinagógában megtartott hangverseny után elveszik 70 ezer eurót érő hegedűjét. Gulyás és Dražić végighallgatták a koncertet, közben felmérték a hangszer és a tulajdonosa fizikai tulajdonságait. A hangverseny után kísérték a zenésztársaságot, majd a Szerb Nemzeti Színház épületében lévő Sterija klub előtti parkolóhelyen megvárták a rablásra legalkalmasabb pillanatot. Amikor a társaság kilépett az épületből, hátulról megközelítették Milosavljevićet, és kitépték kezéből az aranyszínű Enrico Cerutti hangszert. A hegedűművészt ellökték, a dulakodásban a társaság egyik női tagja könnyebben megsérült. A négy rabló négy különböző irányba szaladt el, de Gulyást – akinél a hegedű volt – a közeli Njegoš utcában a polgárok segítségével elfogták. Nem sokkal később a többieket is őrizetbe vették. Mind a négy rablót átadták az újvidéki Kerületi Bíróság vizsgálóbírájának kihallgatásra.
szb
Ingyenes apróhirdetések
• Popovicán eladó családi ház. Kb: 1000 négyzetméter, első és hátsó udvarral, nagy kertel. Telefon, víz bevezetve, gázvezeték az udvarig. Tel: 021/461-941, 021/401-057.
* Kukoricamorzsoló és ­daráló, mosógép – Gorenje, varrógép, Gorenje hűtőszekrény, és 150 kg mázsa. Tel.: 063/507-577.
* Kitűnő állapotban lévő mosógép, hűtőszekrény, kombinált hűtőszekrény, mélyhűtő kedvező áron eladó. Tel.: 024/876-062, 063/82-77-256.
* Óbecsén, kedvezményes áron eladó a Táncsity Mihály 17­es számú ház. Érdeklődni: tel.: 021/813-912.
* Újvidéken, a központban kiadó egyszobás, összkomfortos, központi fűtéses lakás, 40 négyzetméter. Tel.: 021/458-939, 064/24-70-591.
* 3 db fotel asztallal, stílusos kivitelezésben, kitűnő huzattal: 50 euró. Tel.: 063/562-102.
* Üvegezett, vas­ és alumínium­profilból készült nyílászárók eladók. Méret: 280 x 210, 210 x 210 és 195 x 75 cm. Tel.: 024/875-790.
* Eladó Kadett C alkatrész 1976­os: vízpumpa, motorfej, karburátor, bütyköstengely és több apróság. Tel.: 0230/72-184.
* Kanizsán ház, közel a központhoz, kombinált bútor, Cigonja-kép akvarell, 60 x 80 cm, rézmozsár, nagy női bicikli, 40-es ruhák, kosztümök eladók. Tel.: 063/88-04-287.
* 1,5 kW­os Briggs áramfejlesztő – 250 euró, és benzines VW Golf 1­hez alkatrészek, olcsón. Tel.: 064/23-90-271, 024/811-940.
* Zetor 6045, 1982­es kiadás, elsőkerék meghajtással. Tel.: 063/81-25-927.
* Horgoson ház, betegség miatt sürgősen eladó. Ugyanott víkendház, valamint Tomo Vinkovski traktor frézerrel, kocsival eladó. Tel.: 064/300-80-40.
* Szabadka központjában kiadó különálló, kétszobás, bútorozott komfortos lakás dolgozóknak, diákoknak alkalmas (kábeltévé, gőzfűtés, parkoló). Tel.: 024/529-224, 064/20-51-267.
* Szabadkán, közel a Közgazdasági Egyetemhez szoba kiadó (tusoló, teakonyha, frizsider, központi fűtés) nem dohányzó lányoknak, szept. 1­jétől. Érdeklődni most. Tel.: 024/543-371.
* Katétercserét és betegellátást vállalok Palics és Hajdújárás környékén. Tel.: 062/37-50-65.
* Újvidéken, a Telepen udvari lakás kiadó. Tel.: 063/454-116.
• Újvidéken, a Telepen, egyszobás üres lakás (gázfűtés, telefon) kiadó. Tel: 063/88-07-448.
• Újvidéken a Telepen különbejáratú kétágyas szoba kiadó. Telefon: 021/504-082.
* Eladó vadonatúj fehér, zománcozott 180x80 cm-es fürdőkád Becsén. Tel.: 063/48-54-94.
• Bálázott tavalyi és idei hereszéna Topolyán eladó, 4,00–5,50 Din/kg. Telefon: 024/714-804, lehetőleg este 6 óra után.
• Új-zélandi vörös ivarérett nyulak eladók, külföldi vérvonal, mestertenyésztő: Kiss Tóth. Telefon: 024/525-287.
• Eladó (Újvidéken) a Galaksija jugoszláv folyóirat 1–104. száma (1972–1980), évenként bekötve. Keveset használt olajbefúvó házi központi fűtéshez, és régi utcai ablak, jó állapotban. Gyűjtőknek bélyegek, jelvények. Telefon: 021/504-365 délelőtt, vagy 064/25-94-707.
• Vennék akácfaoszlopot, 2 méter magasat. Tel.: 024/793-157.
• Zentán, a kis kompetenciában 23 kvadrát föld eladó, bevetve herével és egy IMT 507-es kistraktor, frézerrel és pótkocsival, valamint 240 D Mercedes alkatrésznek. Tel.: 024/822-122.
• 120-96-80-60-45-32 basszusos harmonikák eladók, 5 oktávos szintetizátor, valamint harmonikák javítása, hangolása. Telefon: 024/876-330.
• Eladó kút és gázcsövekre menetvágó 1/2-2 colig, tartalék vágókkal, különféle menetekre, új, nem használt, jutányos áron, 50 euróért. Telefon: 021/503-074.
• Újvidék központjában komfortos szoba kiadó. Tel.: 021/523-274.
• IMT 558, 2 vasú Lemind eke, 2 soros Majevica ekekapa, 10-es Valpadana frézerrel, Tam 2001-es kombi. Tel.: 024/792/385.
• Horgoson, a Szilvás és a Szűcshalom dülőben szántóföldek eladók, lehet több hold is egyben. Tel.: 024/792-385.
• Fólia-konstrukció 28x5x2,70 alumínium csöpögtető rendszerrel, nejlon, árnyékoló háló eladó. Tel.: 064/120-32-69.
• Eladó 2,30 hold föld a Bicskei úton, Velebitnél. Tel.: 024/873-850.
• Palicson egyszobás (fürdőszoba, telefon, garázs) bútorozott lakás kiadó, március elsejétől (I. emelet). Tel.: 024/754-385.
• Horgos, a Kamarással szemben, a főút mellett 1 ha kitűnő föld. Érdeklődni Terzić ügyvédnél. Tel.: 063/844-7029. • Horgos, Tito u. 14., nagy ház, kert és udvar, gazdálkodónak és vállalatnak megfelel. Tel.: 063/844-7029. • 85 l-es pálinkafőző-kazán, keverővel, cilinderes hűtési rendszerű, vastagabb anyagból, kézi gyártású, új. Érdeklődni 15 óra után. Tel.: 024/544-736. • Idős személyt eltartanék, ápolnék, megbeszélés szerint. Tel.: 064/19-38-238. • Eladók színes műanyag (akrilát) lemezek, vaslemezek (fekete) és rozsdamentes (prohron 1,5-2 mm-es) lemezek. Tel.: 021/811-448. • Cirkula, komplett gedora kulcs, szlovén fűvágó, tartály (2000 l), tűzoltókészülék eladó. Tel.: 063/29-60-38. • Eladó komplett paprikamalom, teljes felszereléssel, kalapácsos daráló (zúzó), 9 kW-os és 11 kW-os elektromotor. Horgos, Kamarás u. 15. Tel.: 063/824-96-60.
• Kiadó félig berendezett egyszobás lakás Újvidék központjában. Tel.: 065/886-0000
• Bérbe kiadó ház Kispiacon, Szabadkai út 8., ugyanott eladó zab, személyesen, délután.
• Reiki tanfolyamok okleveles oktató vezetésével, ugyanitt gyógyítás. Telefon: 024/731-154.
• Katétercserét és betegellátást vállalok Palics és Hajdújárás környékén. Telefon: 062/37-5065.
• Gobelinvarrást vállalok. Telefon: 024/738-739.
• Négysoros ekekapa, valamint horogfák, ekevas. Bajsa, Iskola u. 14.
Magyarországon, Hévízen eladó két hálószobás, összkomfortos lakás. Telefon: 021/803-048.
• Háromszobás családi ház eladó, kábeltévé, gáz, telefon, három fázisú áram van. 21220 Becse, Braće Tica 14.
• Bácsföldvár központjában levő frissen bemeszelt, kétszobás, összkomfortos lakásomat (földszint, garázs) kiadnám hosszabb időre, vagy csere is lehetséges becsei házért, jelenleg üres. Telefon: 021/815-577.
• Horgoson a Kamarással szemben, a főút túloldalán 1 ha kitűnő föld, érdeklődni Terzić ügyvédnél. Telefon: 063/844-7029.
• Horgoson Tito u. 14 szám alatt nagy ház, nagy udvar és kert gazdálkodásra és vállalatnak is jó. Érdeklődni Terzić ügyvédnél. Telefon: 063/8-447-029.
• Radanovácon sürgősen eladó 4,5 kapa gyümölcsös törvényesített épületekkel 31 és 34 négyzetméteresek, fúrt kút, monofázisú áram, felszerelés. Telefon: 024/813-025.
• Megőrzött Gorenje Körting használt mosógép. Telefon: 024/875-790.
• Eladó eredeti Hitachi zenevonal, gramafon, rádiókazettofon, két hangszóróval, lemezekkel, kazettákkal. Telefon: 6335-306.
• Jugoszláv és magyar postabélyegek tiszták és pecsételtek a hatvanas évekből, valamint virágok. Telefon: 024/758-166.
• Jövőbelátás, tarot, Ji-King, Angyaljósda segítségével. Telefon: 024/731-154.
• Hat méteres cső, feketelemezek, női és férfi ruhák, régi tüzelős sporhet, Sloboda porszívók, zsíros bödönök, hentesbárd. Telefon: 024/576-281.
• Kiadó üzlethelyiség közel a tejpiachoz Szabadkán. Telefon: 024/528-958.
• Eladó ezer darab 20x20x25 falazóblokk, valamint Palicson emeletes ház. Telefon: 024/753-565, esti órákban.
• Kéthengeres kompresszor, háromfázisú 2,5 kW-os villanymotorral, keramikusoknak megfelelő villanykályha, 18 kW-os, munkatérfogat 70x70x13 cm, automatizálva, valamint kis házi könyvtár eladó kedvező áron, kb. 350 kötet. Telefon: 021/364-595.
• Wiehler gobelinek keretezve és anélkül, három szállal mesteri módon kivarrva eladók, igazi remekművek. Telefon: 021/815-577.
• Csajkovszkij típusú pianínó kitűnő állapotban, ára 1000 euró. Telefon: 024/548-450.
• Konyhabútor, felső és alsó rész 3,5 méter, háromrészes mosogató világos barna, kitűnő állapotban. Telefon: 024/715-367.
• Kanizsán eladó barna kombinált bútor, ebédlőbútor, új mosógép, villanykályhák, női kerékpár, egy piros behúzott kaucs, ebédlőszervíz, Cigonja által festett festmény (Tisza), mozsár. Telefon: 063/8-804-287.
• Bácsszőlősön háromszobás ház, egy hold gyümölcsössel, raktárral, két garázzsal, két fúrt kúttal, etázsfűtéssel, azonnal beköltözhető. Telefon: 063/75-82-900.
• Eladó vadonatúj kétszárnyas szekrény, (számla van) ára 6000 dinár, Panasonic kétkazettás rádió, két olajkályha. Telefon: 024/544-286.
• Szabadka központjában kiadó különálló, kétszobás, bútorozott, összkomfortos lakás, dolgozóknak, diákoknak alkalmas. Kábeltévé, gőzfűtés, parkolóhely. Telefon: 024/529-224; 064/3051-267.
• Vennék régi képeslapokat 1950-ig, vagy cserélek régi ezüstpénzekért. Telefon: 024/813-761.
• Száz darab magyar nyelvű könyv vajdasági íróktól, fából faragott dísztárgyak, monofázisú áramóra, spirális asztali lámpa, vásárhelyi porcelán tányérok (60 drb., laposak, mélyek), valamint két objektív régi Yassicához, szódaszifonhoz alkatrészek, tömítések, habszifon patronokkal, egysoros asztali kötőgép, ként fényképezőgép, ételhordó és víkendedények, de csere is lehet Bagat varrógépért. Telefon: 063/580-739.
• Száz literes pálinkafőző kazán hűtővel. Telefon: 063/890-4216.
• Eladó fűnyíró, 80 literes Gorenje bojler, női kerékpár. Érdeklődni a 021/816-601 telefonszámon délután 16 órától 20 óráig.
• Vennék nagyobb mennyiségű képeslapot 1945-ig, esetleg cserélnék ezüstpénzért. Tel.: 024/813-761.
• Jó állapotú rövid bécsi zongora kedvező áron, sürgősen eladó (650 euró). Tel.: 024/876-611.
• Eladó szekrényes Bagat varrógép és egy kis hűtőszekrény jutányos áron. Tel.: 024/711-061.
• Zomborban eladó háromszobás központi fűtéses téglából épült ház. Vízvezeték, városi kanalizáció. Érdeklődni a 025/862-334 telefonszámon.
• Sziporex 25x25x60-as és Tomos vízpumpakomplett. Tel.: 024/792-343.
• Eladó új, 21 programos AEG-Singer varrógép. Érdeklődni a 024/812-400-as telefonszámon.
• Megőrzött mózeskosaras babakocsi pólyával, fehér kiságy jó állapotban, vagy csere gyerek íróasztal-székért, bicikli pótkocsiért. Vállalok autópolirozást! Tel.: 024/20-039.
• Használt fürdőkád (170x75) és bojler eladó. Tel.: 024/545-300.
• Kanizsán ház, regál, troszed, puf asztal (40 000), ebédlő vitrin tálaló, 6 szék asztallal (40 000), új mosógép (16 000), Cigonja-kép, rézmozsár, nagy női bicikli eladó. Érdeklődni délután 13 ás 17 óra között a 063/8804-287 telefonszámon.
• Bácsföldvár központjában földszintes, kétszobás összkomfortos lakásomat (bútor nélkül, frissen meszelve), garázzsal, kiadnám bérbe, hosszabb időre, Tito marsall u. 27. Tel.: 021/815-577.
• Háromszobás, emeletes víkendház konyhával, fürdőszobával eladó Becsén, a Tisza partján. Tel.: 064/1817-129.
• Szabadka központjában kiadó különálló, kétszobás bútorozott, összkomfortos lakás dolgozóknak, diákoknak alkalmas (kábeltévé, gőzfűtés, parking). Tel.: 024/529-224 és 064/3051-267.
• Palics – családi ház, emeletes, lakott, nincs teljesen befejezve. Tel.: 024/712-919.
• Bácsszőlősön háromszobás ház etázsfűtéssel, egy hold gyümölcsössel, raktárral, két garázzsal, két fúrott kúttal, azonnal beköltözhető. Tel.: 063/75-82-900.
• Horgoson ház nagy kerttel a Njegoš u. 172 szám alatt. Telefon: 024/757-096.
• Szabadkán (tejpiac) kétszobás udvari házrész városi vízvezetékkel, magas tetőtérrel (beépíthető, ráépíthető) eladó vagy elcserélhető lakásért-házért a központban sürgősen. Ugyanitt fodrászoknak házi használatra Rowenta típusú, árammal melegíthető hajcsavarok, két Motorola mobiltöltő, kovácsolt vasból készült asztalka, polc, három állvány, háromüléses, kihúzható fotelágy, komplett svéd konyhabútor. Telefon: 063/580-739.
• Verbászon két családnak megfelelő, földszintes lakóház eladó kedvező áron. Telefon: 021/395-139; 021/705-133.
• Becsén takarítást és vasalást vállalok. Telefon: 021/817-123.
• Kombinált Gorenje hűtőszekrény-mélyhűtő 140+60 literes, jó állapotban, ára 50 euró. Telefon: 063/562-102.
• Új cserépkályha eladó. Tel.: 024/812-287.
• Zentán Cherny pianínó (650 euró), dobfelszerelés (350 euró) eladó. Tel.: 024/813-594.
• Magyarkanizsa központjában (Iskola tér 6. alatt) eladó, vagy magyarkanizsai lakásért elcserélhető egy 100 m²-es felújítást igénylő utcai épület. Telefon: 024/875-468.
• Házi bor és ugyanott többféle gyümölcsből készült elsőrendű pálinka. Telefon: 024/758-037.
• Szabadkán eladó 400 l-es nyitott boroshordó csappal és egy kisebb mázsa súlyokkal. Telefon: 024/541-586.
• Martonoson a központban a hidrofornál porta eladó 1258 m_. Telefon: 024/880-063 (délelőtt), 024/875-150, 063/8626-154 (délután).
• Magyarkanizsán házak eladók, széles utcán 62--64. szám üzletnek is megfelel. Telefon: 31-366.
• Súlyos anyagi helyzetű bölcsészhallgató, rezsiköltség fejében vigyázna, szívesen fenntartana egy lakást Újvidéken vagy Péterváradon. Tel.: 063/496-136.
• Motokultivátor javítókészlet minden segédanyaggal, útmutatóval eladó. Üzemképtelen kultivátorokat vásárolok. Tel.: 024/792-114.
• Telecskán nagy portás ház eladó, Kossuth Lajos 117. Ugyanott abrichter. Tel: 025/36-419.
• Cer Čačaki radiátorok, dolgozószoba-bútor, minikerékpár, Ideal írógép, Preporod olajkályha. Tel.: 024/541-788.
• Horgoson 330 l permetező 50 méter locsolócsővel, traktor után kapcsolható. Tel.: 064/300-80-40.
• Gyermekőrzést vállal egy külföldi tapasztalattal és házvezetői gyakorlattal is rendelkező asszony. Telefon: 063/8-609-513.
• Napos fácánok, fácántojás keltetésre. Telefon: 063/511-925.
• Amerikai gyártmányú „B” trombita eladó. Telefon: 021/719-314.
• Eladó ipari Singer varrógép és farámás kombinált asztalosgép vastag ollóval. Tel.: 021/806-729. • Goldini kistraktor frézerrel, permetezővel, 220 l-es tartállyal, kocsival eladó. Tel.: 063/74-88-146.
• Újvidéken (Péterváradon) kiadó összkomfortos, kétágyas, frissen meszelt szoba. Telefon: 063/502-685, 064/306-40-45.
• Középkorú testnevelő tanár, egyetemi végzettséggel, 25 év tapasztalattal, állást keres. Szabadka, Szeged régió. Telefon: 024/553-301.
* Eladó alig használt Samsung Syncmaster 763 17” monitor. Tel.: 063/88-23-608.
* Új, zománcozott fürdőkád, 165x70 cm és 10 lit. Bojler (5000+3000 Din). Tel.: 021/365-009.
* Eladó három festmény: Pipacs, Ben Hur, Jézus az olajfák hegyén és Feszti Árpád Magyarok bejövetele. Tel.: 064/388-71-74, 064/311-95-69.
* Eladó rövid bécsi zongora, jól megőrzött, működőképes, akár antiknak is, több mint 100 éves (700 euró). Tel.: 024/876-611, 063/811-38-92.
* Újvidéken, a központban 38 m² lakás, 10 m² pincével (29 500 euró), előtte 40 m² közös terasz, parkolás az udvarban. Tel.: 021/504-734, 064/244-7252.
* Kitűnő szülőktől, fehér törzskönyvezett pulikölyök. Tel.: 024/811-519, érdeklődni 17 és 22 óra között.
* Daráló és kukoricamorzsoló, monofázisú. Tel.: 063/507-577.
* Telecskán nagyportás ház eladó a Kossuth Lajos 117. alatt. Tel.: 025/36-419.
* Eladó háromszobás családi ház (szilárd anyagból épült) mellékhelyiségekkel, garázzsal, két óllal, 1,5 kv telek (gázfűtés, catv, telefon, háromfázisú áram), a topolyai úttól 200 m-re. Érdeklődni Óbecsén a Tica fivérek 14. alatt.
* Bácsszőlősön háromszobás ház etázsfűtéssel, két garázzsal, két fúrott kúttal, parkosított környezetben, azonnal beköltözhető. Tel.: 024/757-598.
* Horgoson, a két árok közt ház eladó vagy elcserélhető kanizsaiért. Tomos traktor felszereléssel. Tel.: 064/300-80-40.
* Jövőbelátás, tarot, ji-king és angyaljósda segítségével. Tel.: 024/731-154.
* Újvidéken, a Kövesben, 80 méterre a Duna-parttól, a 150-es ház eladó vagy elcserélhető lakásért, háromfázisú áram és víz van. Tel.: 021/504-068.
* Zentán egyszobás, összkomfortos, II. emeleti lakás (lift van) eladó. Tel.: 024/814-756.
* Kiadó félig berendezett egyszobás lakás Újvidék központjában. Tel.: 065/886-0000 * Szabadkán ház kiadó két szobával, fürdőszoba, komoly családnak, hosszabb időre. Tel.: 024/30-400. * Cirkulakomplett Gedora kulcs, szlovén fűvágó, tartály (2000 l), tűzoltókészülék. Tel.: 063/29-60-38. * Magyarkanizsán ház eladó, közel a központhoz, kombinált bútor, ebédlőbútor, Obodin mosógép, Cigonya-kép, női ruhák olcsón, sokminden eladó. Tel.: 063/8804-287. * Horgos, a kamarással szemben, az út túloldalán, 1 hektár szántó, érdeklődni Terzić ügyvédnél. Tel.: 063/844-70-29. * Horgos, Titova 14, gazdálkodásra és vállalat számára is alkalmas nagy ház, nagy udvar és kert. Érdeklődni Terzić ügyvédnél. Tel.: 063/844-70-29. * Eladó háború előtti rádiók, gramofonok, magnetofonok, szalaggal, mikrofonnal, rádiólámpák és mindenféle alkatrész. Tel.: 021/503-074. * Új ház Budiszaván, földszint, kétszobás, manzárd egyszobás, mellékhelyiség egyszobás, negyed hold telek, garázs, fészer, gyümölcsös. Tel.: 021/503-074. * Eladó automata biztosítékok villanymotorokhoz, betétekkel, 1–25 Amperig, 10 kilogramm libatoll, lehet párna- és dunnahuzatokkal. Tel.: 021/503-074. * Háromüléses rekamié, két fotel (bordó színű), két olajkályha, 37 cm-es színes tévé, Panasonic rádiókazettofon, négykarikás gáztűzhely, mind kitűnő állapotban. Tel.: 024/544-286. • Ház eladó Bácsfeketehegyen (Feketics) nagy gazdasági udvarral. Telefon: 024/738-895.
• Rozsdamentes (prohron 1,5-2 mm-es) lemezek, fekete és műanyag (akrilát) lemezek árengedménnyel. Telefon: 021/811-448, délután.
• Gobelinvarrást vállalok. Telefon: 024/738-739.
• Szeged-Tarjánban kétszobás, IV. emeleti panel-lakás eladó. Irányár: 23 000 euró. Telefon: 024/30-427.
• Zentán a Pánában 4 kvadrát bekerített gyümölcsös (víz, villany) és egy nagyobb hétvégi házzal eladó. Ugyanitt egy T-12 motorkerékpár is eladó. Telefon: 024/814-756.
• Eladók színes műanyag (akrilát) lemezek, fekete vaslemezek és rozsdamentes (prohron 1,5 mm-es) lemezek. Telefon: 021/811-448.
• Szabadkán garázs eladó a Tito marsall sugárút 27-es tömbház alagsorában. A garázsban villanyáram és vízvezeték van. Telefon: 024/551-149.
• Topolyán eladó két nyers diófa rönk, két méter hosszú és 30 cm átmérőjű. Telefon: 064/2164-737.
• Bécsi koncertzongora eladó, ugyanitt frézer 12T egy önjáró új 12 LE herekasza dízel Lombardini motorral eladó. Telefon: 024/811-593 este.
• Újvidéken, a Telepen udvari lakás kiadó. Tel: 063/454-116.
• Újvidéken, a központban kétszobás, 38 négyzetméteres lakás 10 négyzetméteres pincével 29 500 euróért, előtte 40 négyzetméteres közös terasz, parkolás az udvarban. Telefon: 021/504-734; 064/244-7252.
• Újvidék központjában új, egyszobás, bútorozott lakás kiadó. Telefon: 021/551-825, 064/24-75-888.
• Magyar puli (fekete, fehér) az 1996-os Yunior világbajnok és kölykei. Telefon: 021/435-078; 064/118-2136.
• Újvidéken, zombori egyetemista lány kétszobás új lakásba lakótársnőt keres, központ. Telefon: 021/526-668, 063/88-23-746.
• Magyarkanizsán ház, közel a központhoz, bútorok, kombinált, ebédlő, mosógép és egyéb villanykályhák, valamint női kosztümök, ruhák stb. eladó. Telefon: 063/8804-287.
• Szabadkán kiadó, családnak is, különálló házrész, 45 m² felújított lakással, kocsibeállóval. Megegyezés szerint bútorozottan, vagy bútor nélkül. A Makszim Gorkij utcában, a Vegyészeti Szakközépiskolával és a tűzoltólaktanyával szemben, a 16-os busz megállójánál. Érdeklődni: 024/20-129-es telefonszámon.
• Alfa 7-es, kéménybe köthető gázkályha, ETI 25-ös gázkályha és egy villanytűzhely eladó. Tel.: 063/82-32-465.
• Hajdújáráson 3,5 kapa gyümölcsös, az Iskola utcában, fúrott kúttal (36 m) eladó. Tel.: 024/758-039.
• Horgoson, a Tito u. 14. alatt gazdálkodásra és vállalatnak is alkalmas nagy ház, udvarral és kerttel eladó. Érdeklődni Terzić ügyvédnél. Tel.: 063/844-70-29.
• Horgoson, a Kamarással szemben, 1 hektár kitűnő föld eladó. Érdeklődni Terzić ügyvédnél. Tel.: 063/844-70-29.
• Bordó színű háromüléses rekamié, két fotellal, Panasonic kazettás rádió, 37 cm-es színes tévékészülék, mind kitűnő állapotban. Tel.: 064/305-15-29.
• Eladó vadonatúj fehér, zománcozott 180x80 cm-es fürdőkád Becsén. Tel.: 063/4854-94
• Horgoson, a két árok közt tanya gyümölcsössel eladó vagy csere magyarkanizsaiért, ugyanott anyakecske gidájával. Tel: 064/300-80-40. • Tomos Traktorhoz kapcsolható permetező, 330 l utánfutó frézer, dupla szöges boronáló eladó. Tel: 064/300-80-40. • Újvidéken, a katolikus temetőben négyszemélyes kripta eladó. Tel: 021/6615-392. • Víkendház az újvidéki Halász-szigeten, 62 négyzetméter, a Dunára és a Fruška gorára néz, megfelel pihenésre és vendéglátásra. Tel: 021/6615-392. • Óbecsén kedvezményes áron eladó a Táncsity Mihály 17. alatti ház. Tel: 021/813-912. • Svéd konyhabútor, hármas rozsdamentes mosogatóval és egy nagy tüzelő tűzhely eladó. Tel: 024/793-221. • Negyvenéves almafarönkök megmunkálásra eladók. Tel: 024/793-226, 063/-8-859-166. • Harkányban a fürdő közelében kiadó szobák. Tel: 99-36-30-26-28-48, 064/118-70-91. • Kamenicán gyümölcsös eladó, 800 négyzetméter, víkendház 72 négyzetméter, villany, autóval megközelíthető. Tel: 024/6-399-065. • Újvidéken szoba kiadó két egyetemista fiúnak vagy lánynak, komfortos lakásban, közel a vasútállomáshoz, nemdohányzók előnyben. Tel: 021/334-323. • Kiváló minőségű házi barackpálinka eladó Horgoson (1 liter 10 euró). Tel: 063/88-59-117. • Üzletek, hotelek berendezésével foglalkozó cég szerbiai tevékenységhez fiatalos projekt managert keres. Fényképes önéletrajzot, <a href="mailto:rotte@axelero.hu">rotte@axelero.hu</a> címre kérjük. Tel: 36/34/380-390. • Eladó olajtartály, 3500 literes és vashordók. Tel: 024/528-958. • Temerin központjában újabb családi ház 120 négyzetméteres, teljes komforttal, azonnal beköltözhető, összterület 700 négyzetméter. Tel: 021/843-616. • Szegeden diáklány szobatársnőt keres (középiskolást vagy egyetemistát). Tel: 024/874-006. • Diáklányoknak Zentán szoba kiadó, központi fűtés, ágynemű biztosítva, ebéd igényelhető, konyha-, fürdőszoba-, tv-, telefonhasználattal. Tel: 024/811-024. • Horgoson eladó háromszobás összkomfortos ház, melléképületekkel, nagy kerttel, villany, kukoricamorzsoló darálóval (Iskra 2le, öntött vas) és Citroen Saxo, 2002, Piros. Tel: 024/792-423. • Hajdújáráson, az iskola utcájában 3,5 kapa gyümölcsös, fúrott kúttal eladó. Tel: 024/758-039. • Szabadka központjában kiadó különálló kétszobás, bútorozott, összkomfortos lakás, dolgozóknak, diákoknak alkalmas, kábeltévé, gőzfűtés, parkoló. Tel: 024/529-224, 064/3051-226. • Komoly középkorú házaspár gondozna idősebb személyt ingatlanáért Zentán vagy környékén. Tel: 024/822-762. • Eladó 6 kw hőtároló kályha. Ára 300 euró. Tel: 024/822-762, 064/1-920-239.
* Ház eladó Magyarkanizsán, a Potisje közelében. Ár megegyezés szerint. Tel.: 024/874-053.
* Eladó gyári automata csirkekeltetőgép, 1200 tojást befogadó, valamint központi gázkazán. Tel.: 024/876-214.
* Horgoson háromszobás ház, melléképületekkel, nagy kerttel (kishold), villany, kukoricamorzsoló darálóval (Iskra, 2 LE, öntött vas). Tel.: 024/792-423.
* Zomborban eladó háromszobás ház, vízvezetékkel, központi fűtéssel, városi kanalizációval. Ár megegyezés szerint. Érdeklődni a 025/862-334 telefonszámon. Szabadkai lakásért, házért is elcserélhető.
* Körfűrészkomplett, csillagkulcskészlet, szlovén fűvágó, tartály (2000 lit.), tűzoltó készülék. Tel.: 063/29-60-38.
* Szabadka központjában kiadó különálló, kétszobás, bútorozott, összkomfortos lakás. Dolgozóknak, diákoknak alkalmas; kábeltévé, gőzfűtés, parking. Tel.: 024/529-224 vagy 064/3051-267.
* Horgoson eladó 330 l-es permetező jutányos áron, sürgősen, csere kukoricáért is lehet. Tel.: 064/300-80-40.
* Szabadkán (Tejpiac) kétszobás udvari házrész városi vízvezetékkel, magas tetőtérrel (beépíthető-ráépíthető) eladó vagy elcserélhető lakásért – házért a központban, sürgősen. Tel.: 063/580-739.
n Svéd konyhabútor 2 és 3 ajtós elemekkel, dupla mosogatószekrénnyel, asztal hat székkel, kovácsoltvasból: 3 db állvány, asztalka, láncos polc. Tel.: 063/580-739.
* Két darab üzemképes porszívógép (1500 din/db), Motorolla mobiltöltő (200 din.), fodrászoknak és házi használatra Rowenta hajcsavarok, árammal melegíthetők (30 euró). Tel.: 063/580-739.
* Barack-, körte- és szilvapálinka eladó Zentán. Tel.: 063/84-32-149.
* Valpadana kistraktor teljes felszereléssel. Tel.: 063/502-636.
* Százhúsz éves zongora eladó. Tel.: 013/764-100.
* Gobelinvarrást vállalok. Tel.: 024/738739. * Szabadkán 83 m²-es lakás, közel a központhoz, két pincével és egy garázzsal. Tel.: 023/67505. * Magyarkanizsán, közel a központhoz, négyszobás ház bútorral: bútor a nappaliban, ebédlőbútor, egy fehér szekrény, három fázis, kanalizáció, villanykályhák, új mosógép, megőrzött állapotban, Cigonya-kép, rézmozsár, irányár 23 000 euró, 13–17 óráig. Tel.: 063/8804248 * Eladó villanyvarrógép, 120 és 500 literes mélyhűtő, hanglemezek szerb, magyar a ’80-as évekből, 500 kilós mázsa, porszívó. Tel.: 024/880025.
* Vennék bontás után 253-as cserepet Topolyán vagy környékén, valamint könyvszekrényt vagy könyvespolcot. Tel.: 021/391-695. * Martonoson, közel a központhoz háromszobás ház, nagy kerttel, nagy udvarral, fürdőszoba, háromfázisú áram, víz, lehet csere is szabadkai házért. Tel.: 024/880025. * Fodrászoknak házi használatra eredeti árammal melegíthető, Rowenta hajcsavarok, kovácsoltvasból asztalka, láncos polc, három állvány, komplett svéd konyhabútor (drapp–fehér). Tel.: 063/580739. * 60 db komplett (és nem komplett) poharak, 60 db (lapos-mély) porcelán tányér, spirális asztali lámpa, porszívók, Motorolla mobiltelefon-töltő, teniszütő. Tel.: 063/5-80739.
* Kiadó félig berendezett egyszobás lakás Újvidék központjában. Tel.: 065/88-60-000.
* Eladó Gorenje fiókos mélyhűtő és egy szobakerékpár. Tel.: 063/56-33-15.
* Horgos, Tito marsall 14., gazdálkodásra és vállalatnak is alkalmas nagy ház és kert. Jelentkezni Terzić Miroslav ügyvédnél: 063/84-47-029.
* Eladó amerikai gyártmányú Martini B trombita. Tel.: 021/719-314.
* 100 db magyar nyelvű könyv vajdasági íróktól, porcelán mély- és lapostányérok, 60 db, komplett és nem komplett poharak, spirális asztali lámpa. Tel.: 063/580-739.
* Két üzemképes porszívó (1500 Din/db), 2 Motorolla mobiltöltő (200 Din/db), fodrászoknak és házi használatra Rowenta, árammal melegíthető hajcsavarok. Tel.: 063/580-739.

Egy kis csoki, egy kis szörp, mi kell még a nyári boldogsághoz…
Fotó: Beta
Apróhirdetések a Telekomról és a Mobtelről
Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy SMS-ben is feladhatja apróhirdetését, a 064-es és a 063-as hálózatról is! Ingyenes apróhirdetésünk eddig sem volt ingyenes, hiszen ahhoz, hogy viszontlássa hirdetését az újságban, meg kellett vennie a lapot, ki kellett töltenie a szelvényt és postán visszaküldeni, ami szintén pénzbe került. Az ingyenes apróhirdetés tehát több mint 30 dinárba került, meg némi utánajárással járt.
Természetesen továbbra is fogadjuk a postán érkező apróhirdetéseket is. Azoknak pedig, akik rendelkeznek mobiltelefonnal és 064-es vagy 063-as hálózattal, egy kicsit egyszerűbbé tesszük az apróhirdetés feladását. A 4646-os számra küldheti el a 160 karakternél nem hosszabb apróhirdetést (kb. 10 szó), méghozzá az alábbi módon: írja be a HIR betűket, szóköz, és utána következhet a hirdetés szövege (ékezet nélküli betűkkel).
Az SMS ára 30 dinár + adó, tehát ugyanannyiba kerül, mint a hagyományos ingyenes apróhirdetés, ráadásul jóval kényelmesebb. Ha 12 óráig elküldi hirdetését, azt már másnap megjelentetjük az újságban. Ajánlatunk a csütörtöki és a hétvégi számra nem vonatkozik.
Együttműködő partnereink: Telekom Srbija
Mobtel Srbija

Címoldal  |  Külföld  |  Belföld  |  Közéletünk  |  Közelkép  |  ex YU/HU press  |  Sport  |  Mozaik  |  Lapzárta  |  Dokumentumok